גפן אברהם

אם רק יודעים כיצד לטעום

מיצב "המסיבה" שיצרתי מתייחס לסף הריגוש הגבוה של החברה בת-זמננו. תכונות העודפות וההצפה הרגשית שרבים חווים היום מטשטשים את הגבול שבין הנאה לצבירה אובססיבית של חוויות. 

הפומו העכשווי הוא מצב שבו התחושה השלטת היא שכל רגע פנוי הוא רגע מבוזבז. המינונים הגבוהים בצריכת חוויות קיצוניות מובילים לחיים המקדשים את הרגע, את ההפנוט ואת הקסם הרגעי, את זניחת החשוב והאלהת הטפל. העבודה מתעסקת בתחושה של חוסר סיפוק בסיסי וניסיון אינסופי למלא אותו. המצב הנוצר גורם לעיוורון המוסרי, חוסר עניין בהבחנה בין טוב ורע ובין נכון או לא נכון ולרדיפה אחר עוד ועוד.

כדי לתעד את התחושות הללו אני מזמינה את הקהל למסיבה, שבה נחגוג את הרגע שבו המתוק הופך למבחיל, החיוך לעווית צחוק, הבלבול לשיטה למיסוך.

מנחה: דוד דניאל

וידאו אם רק יודעים כיצד לטעום
  • קיר ורוד עם חלון אורכי שנשפך מתחתיו נוזל אדום עד הרצפה
  • פינת קירות ורודים עם הרמת מנורות ניאון צבעוניות , נוזל אדום נשפך מחלון אורכי ואובייקטים פזורים על הרצפה עם נוזל אדום
  • הרמת מנורות ניאון
  • תקריב אובייקטים עם נוזל אדום